Ülemiste City saab lasteaia, kliiniku ja spordikompleksi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City ehitustööd 2005. aastal.
Ülemiste City ehitustööd 2005. aastal. Foto: Liis Treimann.

Viiendat aastapäeva tähistav Ülemiste City teatas, innovatsioonilinnakus tegutseva ligi 220 ettevõtte kogukäive ulatub tänaseks 345 miljoni euroni ning piirkonda on viie aastaga investeeritud ligi 83 miljonit eurot erakapitali.


Nn targa äri linn, mille idee käidi esmalt välja täna viis aastat tagasi, laiub nüüdseks 33-hektarilisel territooriumil kaasaegses linnakus ning on sünnikohaks suurele osale Eesti IT-ekspordist.

Targa äri linnas käib igapäevaselt tööl ca 3500 inimest ning linnakus asub üle 220 ettevõtte. Välja on ehitatud 46 000 ruutmeetrit kaasaegset büroo- ja kontoripinda.

Lisaks on linnakus ca 120 000 ruutmeetrit tööstus- ja laopinda. Uusima arendusena avati täna AS Laser Diagnostic Instruments kõrgtehnoloogiline labori- ja tootmishoone.

Selle aasta septembris avatakse Ülemiste City lasteaed, edaspidi on kavas ehitada spordikompleks ning avada kliinik. Linnaku asukoha ligipääsetavust parandavad edaspidi ümbritseva infrastruktuuri arendused.

Aastaks 2013 on plaanitud Ülemiste ristmiku väljaehitamine. Järgmise viie aasta eesmärgiks on trammiliini toomine kesklinnast lennujaamani läbi Ülemiste City, Suur-Sõjamäe tänava neljarealiseks ehitamine kuni Smuuli teeni ning nn Tallinna väikese ringtee väljaehitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles