Saab ei saa palka maksta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi logo.
Saabi logo. Foto: SCANPIX.


Autotootja Saab teatas, et ei ole enam võimeline töötajatele palka maksma, kuna pole suutnud firmat lähiperspektiivis rahastada.


Uudise valguses on küsimärgi all räsitud «rootslase» ellujäämine. Firmal on küll esialgne leping autode müügiks Hiinas, kuid tootmine on tarnijatele maksmata jätmise tõttu seiskunud.

Swedish Automobile – endise nimega Spyker Cars – ja viimasele kuuluv Saab Automobile -  teatasid töönädala lõppedes, et peavad lühiajalise rahastamise asjus läbirääkimisi erinevate osapooltega.

Kaalutud on ka firma kinnisvara müüki ja selle rentimist uutelt omanikelt.

«Läbirääkimised käivad,» ütles Hollandis baseeruv Swedish Automobile oma pressiteates. «Samas pole meil mingit tagatist, et läbirääkimised osutuvad edukaks ja me saame vajalikud finantseeringud.»

Ühtlasi ütles firma, et peab läbirääkimisi ka tarnijatega, taotledes maksegraafikute ümberkorraldamist ja tootmise taasalustamiseks vajalike autoosade tarnete jätkumist.

Juuni alguse poole teatasid Saabi omanikud kokkulepetest kahe Hiina firma, Pang Da ja Youngman Automotive’iga, milles näevad võimalust bränd päästa ja autosid Hiinas kokku panema hakata.

Enamik analüütikuid kahtleb samas, et Hiina valitsus nendele tehingutele «alla kirjutab».

Kahele varasemale Saabi päästmise ettepanekule panid kommunistlik partei ja valitsus veto peale.

Swedish Automobile lubas hoida turud läbirääkimiste käiguga kursis.
 

Copyright The Financial Times Limited 2011.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles