Eurode laialiveo eest hoolitsenud G4S teenis sularahaveoga mullu korralikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnasse saabus euro sularaha.
Tallinnasse saabus euro sularaha. Foto: Liis Treimann

Kuigi turvafirma G4S möödunud aastane käive ja kasum üldkokkuvõttes kukkusid, on majandusaasta aruandest näha, et sularahavedu ning -töötlus oli ainuke tegevusala, mille tulu kasvas.

«G4S Eesti üheks rolliks europrojektis oli eurokupüüride ja -müntide laialivedu pankadele ja jaeettevõtetele, mis toimus peamiselt 2010. aasta viimases kvartalis, samuti üle kogu Eesti territooriumi asuvate rohkem kui 800 sularahaautomaadi täitmine eurodega, mis teostati detsembri viimastel päevadel,» kirjutab ettevõtte juhtkond aruandes.

Firma teenis sularahaveo ja -töötluse pealt mullu 144 miljonit krooni. 2009. aastal oli teenistus nelja miljoni võrra väiksem.

Ettevõtte 2010. aasta käive oli 775 miljonit krooni ehk üheksa protsenti tunamullusest vähem. Firma kasum oli 137 miljonit krooni, võrreldes 189 miljoniga aasta varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles