Tootjahinnaindeksid märtsis tõusid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2011. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,4 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 5,2 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus puidu- ja metalltoodete tootmises ning hindade langus toiduainete tootmises. 2010. aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hindade tõus metalltoodete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis 2011. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1,7 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 11,6 protsenti.

Ekspordihinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, rõivaste ja turbatoodete hinnatõus.

Impordihinnaindeks tõusis 2011. aasta märtsis võrreldes veebruariga 1,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta märtsiga 13,9 protsenti.

Impordihinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam mineraalsete kütuste, keemiatoodete ning metalli ja metalltoodete hinnatõus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles