EAS: Eestis luuakse aastas üle 10 000 ettevõtte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud tiigriaastal loodi Eestis üle 12 000 ettevõtte.
Möödunud tiigriaastal loodi Eestis üle 12 000 ettevõtte. Foto: SCANPIX

EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktori Dmitri Burnaševi kinnitusel on suhtumine ettevõtlusesse ühiskonnas paranemas ning aastas luuakse keskmiselt üle 10 000, mullu aga koguni üle 12 000 uue ettevõtte.

Seda on Burnaševi kinnitusel oluliselt rohkem, kui oli 2000. aastate alguses, kus loodavate ettevõtete arv jäi pigem 10 000 piiresse aastas.

«EASi kogemus näitab, et viimased aastad on olnud erakordsed meie klientide aktiivsuse poolest. Varasemast suuremat huvi on kliendid üle näidanud stardi- ja kasvutoetuse, alustava ettevõtja baaskoolituste ja maakondlike arenduskeskuste (MAKide) nõustamise vastu,» nentis Burnašev.

Rahvusvaheliselt mõõdetakse ettevõtlusaktiivsust ettevõtete arvu või ettevõtlusega hõivatud inimeste järgi. Üle-euroopalised uuringud näitavad Burnaševi kinnitusel, et Eesti ettevõtlusaktiivsus loodavate ettevõtete arvu osas on võrreldes teiste riikidega väga heal tasemel.

Samas ettevõtlusega hõivatud inimeste osakaalult on ettevõtlusaktiivsus madalam ja viimaste aastatega ei ole olukord paranenud.

«Peamise takistusena näeme ühiskonna ebapiisavat ettevõtlikkuse taset, millele on kindlasti olemas oma ajaloolised põhjused,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles