Konteinerkaupade vedu on kasvanud kolmandiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Transiidikeskuse AS kinnitusel on selle aasta esimese kahe kuuga Eestit läbivate konteinerkaupade vedu kasvanud 30 protsenti, raudteel veetavate konteinerite hulk on kasvanud mulluse sama perioodiga võrreldes enam kui kaks korda

Kokku käitles terminal esimese kahe kuuga 27 655 konteineritäit kaupu. Kaubavoo kasvu taga on Transiidikeskuse kinnitusel Moskva suunal töötav konteinerrong. See on osa Transiidikeskuse poolt loodud logistikaskeemist, mis võimaldab kaupade liikumist kiirendada ning on selle tõttu saanud vaieldamatult Muuga sadamas konteinerterminali opereeriva AS Muuga CT konkurentsieeliseks naabersadamate ees.

«Parema koostöö saavutamisel Eesti Raudteega ning ekspediitoritega on täiesti reaalne rongiga veetavate konteinerite mahu kasvatamine juba lähikuudel 3-4 kordseks,» kinnitas Muuga CT omanikfirma Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Laidvee sõnul on klientide nõudlus Eestist algava kaasaegse logistilise keti kasutamiseks hüppeliselt kasvanud, soovitakse avada sarnaseid konteinerrongiliine ka näiteks Peterburi ja teistesse Venemaa suurlinnadesse.

Laidvee kinnitusel on täpse rongiühenduse toimima saamisel võimalik suurendada Eesti kui transiidiriigi mainet, kinnistades meile suurte kaubavedajate silmis korrektse partneri imago.

«Hetkel on meie lisaeeliseks Peterburi sadamast oluliselt paremad jääolud,» selgitas Laidvee. «Kui selle meile praegu ülisoodsa hetke kasutamata jätame sulab koos jääga Peterburi sadamas kuu lõpuks ka meie võimalus saada täiendavat pikaajalist lisakaubavoogu,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles