Üüriturgu ergutavad odavad korterid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paneelmaja Mustamäel
Paneelmaja Mustamäel Foto: Liis Treimann

Pindi kinnisvara turundusvaldkonna juhi Peep Soomani sõnul ei ole näha plahvatuslikku huvi kasvu üürikorterite vastu ning ainult väga soodsad pakkumised lähevalt kiirelt kaubaks.

«Paljud omanikud, kes on tahtnud, ei ole oma korterit juba aasta või pool saanud maha müüa. Talvel on kommunaalkulud eriti suured ning üürnikud aitaksid neid tasuda ja lisaks veidi raha juurde teenida. Seega võib turult praegu leida väga soodsaid pakkumisi. Sellest võib jääda mulje, et üüriturg on vilgas, aga see on tõsi ainult väga soodsate hindade puhul,» sõnas Sooman.

Kui kulubaas jääb enam-vähem samaks, siis on Soomani sõnul mõistlikum korterit omada. Kuigi ka sellega kaasnevad omad riskid ning näiteks soovi või vajaduse korral ei saa nii lihtsalt kolida.

«Kinnisvarahinnad on madalad ja finantseerimistingimused pidevalt paranevad. Kuna täna on üürimakse võrdne laenumaksega, püüab taas üha enam peresid endale oma kodu soetada,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles