Läti peaminister: IMF on etteaimamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Peaminister Valdis Dombrovskis
Läti Peaminister Valdis Dombrovskis Foto: Peeter Langovits

Läti peaminister Valdis Dombrovskis kinnitas Ameerika Kaubanduskoja üritusel Lätis, et riik püüdleb endiselt selle poole, et 2014. aastast võtta kasutusele euro. Nõudmiste täitmine võib Dombrovskises sõnul olla aga keeruline, kuna Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on eelarveläbirääkimistel ettearvamatu.

Läti saab Rahvusvaheliselt Valuutafondilt, Euroopa Liidult ja teistelt võlausaldajatelt kokku 7,5 miljardit eurot laenu rahanduse jalule seadmiseks. Lätile antud laenu tingimused on ühed rangemad, vahendab LETA.

IMF´i hinnangul peab Läti valitsus kõrvale panema veel 71 miljonit eurot, et eelarvepuudjääk oleks kokkulepitud piirides. Dombrovskis kurtis aga, et varasemat 6 protsendi nõuet langetati 5,4-ni, kuid ka sellest ei paista piisavat.

«Kahjuks oleme me läbirääkimistel Rahvusvahelise Valuutafondi ja Euroopa Komisjoniga avastanud, et 6 ei ole 6. Isegi 5,4 ei ole enam kuus,» sõnas ta. «Praegu paistab, et 5,4 protsenti miinus 50 miljonit latti (71 miljonit eurot) on kuus,» kommenteeris peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles