Tiit Vähi: olgu kroon või euro, tööd tuleb ühtemoodi palju teha

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi.
Tiit Vähi. Foto: Peeter Langovits.


«Uuel aastal on kindlasti positiivne see, et Eesti läheb üle eurole. Kuid kehtigu meil kroon või euro – ühtemoodi palju tööd tuleb meil selle 45 000 ruutkilomeetri peal ikka teha,» tõdeb Silmet Grupi suuraktsionär Tiit Vähi.


Saabuvale aastale mõeldes vajab Eesti majandus Vähi hinnangul kahte asja: stabiilset majanduspoliitikat ja maksupoliitikat.

«Loodan, et nendes valdkondades midagi halba ei juhtu. Oluline on ka poliitiline stabiilsus. Seda stabiilsust kahel järgmisel kuul meil kindlasti pole, sest täpselt nii palju on valimisteni aega ning sel perioodil kõik sõimavad kõiki.

Mind huvitab hoopis see, mis juhtub peale valimisi. Ma loodan, et sisepoliitilises kakluses ei tehta liiga suhetele välisregioonidega ning ei sõimata naabreid ega potentsiaalseid liidreid ekspordi-impordi sihtmaades.

Mind ei huvita see, kes on järgmine peaminister või milline on järgmine valitsuskoalitsioon – mind huvitab see, milline saab peale valimisi olema poliitika.

Valimisteni jäänud kahe kuu jooksul ma ühtegi investeerimisprojekti ei käivita. Teen need otsused peale seda kui on järgmine valitsuskoalitsioon paigas ning koalitsioonileping olemas,» märkis Vähi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles