Eestist leiab üsna kummalise nimega firmasid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kohalikust äriregistrist leiab terve hulga kummalise ja humoorika nimega ettevõtteid, mittetulundusühinguid ning usaldusühinguid.


Näiteks on registreeritud selline ettevõte nagu OÜ Sööbik, Pisik ja Bakter, mis pakub Tallinnas hambaraviteenuseid.

OÜ Jooksev Meeter tegutseb seevastu ehitusvaldkonnas ning OÜ Kaunitar ja Koletis tegevusalaks on märgitud juuksuri- ja iluteenused.

Huvitavaid nimesid on teisigi: OÜ Kuri Hunt, OÜ Kolm Põrsakest, OÜ Elevant, OÜ Aita Leida Laine, OÜ Siseinfo, OÜ Siga ja Kägu, OÜ Lammas ja Sammal, OÜ Lammas ja Puu, OÜ Hull Kalamees, OÜ Kivipallur, MTÜ Nohik ning UÜ Nohik ja Lammas on vaid mõned neist.

Äriregistris on üritatud registreerida ka ettevõte nimega Stepihunt, kuid see taotlus on saanud mingil põhjusel eitava vastuse.

Diana Kõmmus justiitsministeeriumi avalike suhete osakonnast selgitas, et äriseadustiku kohaselt ei tohi ärinimi olla vastuolus heade kommetega. Otsuse selle kohta, kas nime võib registrisse kanda või mitte, teeb registrikohtunik või kohtunikuabi.

Samas tuleb ette juhtumeid, kus nimi on jäetud registreerimata seetõttu, et see on vastuolus heade kommetega, üsna harva.

«Viimane näide, mis kolleegidele meenus, pärineb 2006. aastast, kui sooviti registreerida Hr Surma Laskmise Akadeemia. Seega võib öelda, et ettevõtjad suhtuvad sobiva ärinime valimisse üsna kohusetundlikult,» märkis Kõmmus.

Sagedasemad on juhud, kui esialgu soovitud ärinimi jääb registreerimata seetõttu, et see on liialt sarnane juba olemasoleva nimega registrist. Üks selline näide pärineb käesolevast aastast, kui sooviti registreerida UÜ Tartu Ülikook.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles