LHV: Ekspressi tulemused ületasid turu ootusi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga analüütik Nils Vaikla.
LHV Panga analüütik Nils Vaikla. Foto: LHV

Arvestades hooajaliselt nõrka suvist puhkusteperioodi olid Ekspress Grupi kolmanda kvartali tulemused küllaltki head ning aktisa tänahommikust liikumist arvestades võib öelda, et need ületasid turgude ootusi, tõdes LHV analüütik Nils Vaikla.

Tänu online-meedia ja trükiteenuste segmendi käibekasvule kerkisid grupi tulud aastaga 5,1 protsenti. Online-meedia kasvu mõjutasid eelkõige Delfi Leedu ja Eesti tegevus, trükiteenuste segmendi kasvu veab Printalli edu eksportturgudel, rääkis Vaikla.

«Kvartali võib edukaks lugeda, kuna kõik ärisegmendid teenisid kvartali jooksul amortisatsiooni ja kulumieelset ärikasumit (EBITDA) kokku 1,3 miljonit eurot,» märkis Vaikla.

Võrdluseks, et aasta tagasi oli EBITDA-real veel 0,4 miljoni euro suurune kahjum. Kõrge võlakoormuse ja intressimaksete tõttu lõpetas Ekspress kvartali miinuses.

«Kuigi perioodiliste väljaannete reklaamikäive on endiselt veel languses näitab üldine reklaamiturg paranemise märke, mis kindlasti toetab tulevikus Ekspress Grupi majandustulemusi,» lausus Vaikla.

Ekspress Grupi aktsia hind on täna börsil kerkinud 4 protsenti 24,25 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles