Kaubanduskoda: ekspordiministri vajalikkust on raske hinnata

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar

Kaubandus- ja tööstuskoja peadirektor Mait Palts peab ettevõtluse ja rahvusvahelistumise teema eraldi rõhutamist väga tähtsaks, kuid eraldi ettevõtlus- ja väliskaubandusministri koha loomise vajalikkust on tema sõnul raske hinnata.

«Oleme seda meelt, et sellega seotud teemadega on vaja pidevalt ja suunatult tegeleda. Ettevõtete rahvusvahelistumisele kaasaaitamine ning Eestisse investeeringute meelitamine ja Eesti üldine tutvustamine on kõik äärmiselt oluline,» leidis Palts.

Väikese riigina peab eesti Paltsi sõnul endast rohkem rääkima, et ennast nähtavaks teha, aga see kuidas seda kõige paremini ja efektiivsemalt teha on valikute küsimus. «Samuti ka see, kas valdkonda juhib eraldi minister või mitte. Paljudes riikides on eraldi kohustustega ministrid olemas, teistes jällegi mitte. Kumb on parem, on raske hinnata,» lisas ta

«Mõlema lahenduse puhul olen kuulnud nii positiivset kui negatiivset. Palju sõltub siiski sellest, kuidas erinevad süsteemid ja haldusalad koos töötavad, arenevad ja ettevõtluse heaks toimetavad. Samuti on oluline, kuidas toimub koostöö ettevõtjatega,» märkis Palts.

Kommenteerides Anne Sullingu valimist sellele kohale ütles Palts, et Sullinguga on kaubanduskojal olnud varasemad kokkupuuted eelkõige seoses eurole ülemineku ettevalmistamisega, mille raames oli koostöö igati konstruktiivne.  «Ta on jäänud meelde väga kompetentse ja teotahtelise inimesena,» leidis Palts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles