Maksupetturid kasutavad variisikutena ka tudengeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliameti direktor Marek Helm.
Maksu- ja Tolliameti direktor Marek Helm. Foto: Liis Treimann

Maksu ja tolliameti juhi Marek Helmi sõnul kasutavad maksupetturid firmade variisikutena mitte ainult elu hammasrataste vahele jäänuid, vaid ka tudengeid.

«Kurb on vaadata, et me oleme ka IT-kolledžist ära toonud inimese, kes sai teada, et tema nimele on 100 000-ne mersu ostetud. Variisik pole vaid elu hammasrataste vahele jäänud inimene, ära on kasutatud ka üliõpilasi ja teisi,» rääkis Helm Pealinnale.

Marek Helmi sõnul on Maksu ja tolliametis sisemine nn variisikute nimekiri loomulikult olemas, kuigi samas Lätis tehakse variisikute ja variettevõtete nimekiri 1. juulist avalikuks. «Avalikustamisel on suur jõud,» lausub ta.

Helmi sõnul pole maksupettuste kahju hüppeline kasv tingitud mitte halvast majanduskliimast, vaid maksudega petmine on lihtsalt niivõrd kasumlik. «Maksukuritegevuse kahju hüppas eelmisel aastal 37 miljoni euro peale, see näitab seda,» rääkis Helm. «Organiseeritud kuritegevuse huvi maksupettustega tegelemise vastu on suur.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles