Konkurendid takistavad Ergo pensionimüüki

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Ergo kettaheite maailmamängudel Lilleküla staadionil.
Gerd Kanter Ergo kettaheite maailmamängudel Lilleküla staadionil. Foto: Mihkel Maripuu

Ergo Fundsi juhatuse liige Marek Začek kurdab rahandusministeeriumile saadetud kirjas, et konkurendid napsavad kolmanda pensionisamba kliente temalt otse nina alt.


Väärtpaberikeskuse pakutud teenuste omapära tõttu ei saa Ergo ise kolmanda pensionisamba klientide andmeid registreerida. Kui Ergo müügimees on inimese pehmeks rääkinud, tuleb sel minna lepingut sõlmima mõnda suurde panka.

Začek sõnul on pankade tellerid kasutanud juhust ja inimese ümber veennud. Začek märkis, et Ergo kaotab seega kliente suurtele pankadele.

Ergo on tulivihane ja palkas riigi ühe kallima Glikmani advokaadibüroo, et saavutada konkurentsiolukorra võrdsustamine pensionisammaste müügis.

Vaidluse tuum seisab selles, et väärtpaberikeskus pakub pankadele ja teistele finantsasutustele kontohalduri teenust, et inimeste andmeid väärtpaberikeskuse kontodele märkida. Ergo ei taha aga täies mahus kontohalduri teenuse eest maksta ja sooviks, et ta saaks ka osta osalise kontohalduri teenuse kolmanda pensionisamba jaoks.

Lõviosa pensionisammaste turust on suurte pankade Swedbanki ja SEB käes, Ergo on sel alal üks väiksemaid tegijaid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles