VKG õlitööstuste maksukoormuse tõstmisega nõus ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rohumaa ütles, et maksumaksja võiks võrrelda VKG ja Eesti Energia investeeringute tasuvust, siis on näha, kumb ettevõte tegutseb tõhusamalt.
Priit Rohumaa ütles, et maksumaksja võiks võrrelda VKG ja Eesti Energia investeeringute tasuvust, siis on näha, kumb ettevõte tegutseb tõhusamalt. Foto: Liis Treimann

Hea kasumlikkusega Eesti õlitööstused maksavad vähe makse, märgib riigikontroll esmaspäeval avalikustatud aastaraportis ja soovitab ettevõtete maksukoormust tõsta. Õlitööstused on küll nõus maksusüsteemi ülevaatamisega, aga mitte maksude tõstmisega, kirjutab Äripäev.

«Eesti põlevkivisektor on maksustatud juba praegu oluliselt kõrgemalt kui teiste riikide tööstusharud,» märkis VKG Oili nõukogu esimees Priit Rohumaa. «Näiteks VKG põlevkivi väärtusahel annab sel aastal riigile makse 40 miljonit eurot ning kasvab 2016. aastaks juba 75 miljonile eurole.»

Põlevkivi tööstusharu ei ole Rohumaa sõnul otseselt võrreldav söe-, gaasi- ja naftatööstusega. «Selles tööstusharus on kapitaliinvesteeringud ühe käibeühiku kohta mitu korda suuremad. Seetõttu on pikaajaline maksustabiilsus äärmiselt oluline,” tõdes ta. «Riik peab leidma optimaalse maksumäära, et investorid julgeksid siia investeerida. Naftaturud on olnud alati volatiilsed ning ka turu­risk on märkimisväärne.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles