Ajaleht: Läti rahasüst Air Balticusse ei ole veel sugugi kindel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lennufirma Air Baltic esindus Tallinna lennujaamas.
Läti lennufirma Air Baltic esindus Tallinna lennujaamas. Foto: Priit Simson

Kuigi juba märtsis räägiti kindlas kõneviisis, et lõunanaabrite valitsus paigutab Eestiski üha suuremat turuosa haaravasse lennufirmasse Air Baltic 15,6 miljonit latti (345 miljonit krooni), ei ole lõplikku otsust veel langetatud.


Läti ajalehe Diena andmetel ei ole riigi majandusministeerium nõus nii suure summa ettevõtte kapitali paigutamisega, sest samm ei ole riigi huvides, vahendab LETA.

Võimalikku lennufirma aktsiakapitali suurendamist ning riigi rahasüsti arutab valitsus täna kinniste uste taga.

Mitteametliku info kohaselt usub Artis Kamparsi juhitav ministeerium, et riigi investeering võiks olla väiksem, see võiks olla lennufirmasse paigutatud muul moel ning rahapaigutus peaks tagama firma kasumi vähemalt kolme aasta jooksul.

Lisaks kahtleb ministeerium riigi rahapaigutuse mõttekuses olukorras, kus lennufirma juhi Bertolt Flicki firma Baltijas aviacijas sistemas poolne investeering on ebaselge.

Läti riigile kuulub Air Balticust 52,6 protsenti. 15,6 miljoni lati suurune lisainvesteering on plaanitud teha Läti raadio ja televisioonikeskuse rahadest ning rahapaigutuse tulemusena riigi osalus ei muutuks.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles