Martinson: mõelgem Eestist kui noorest startup firmast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Martinson.
Allan Martinson. Foto: Peeter Langovits.

Riskikapitalifirma MTVP juhi Allan Martinsoni sõnul on seni Eesti Vabariigi peamine missioon olnud olla rahvusriik ja eestlaste kaitseala. Nüüd peaks aga mõtlema sellele, kuidas edasi minna.


«Me oleme pigem end defineerinud seeläbi, mida me EI tee, mida me muuta ei taha ja millele me vastandume. Nüüd oleks aeg mõelda, kuhu me minna tahame, mismoodi näeme Eestimaad ja eesti rahvast 50 või 100 aasta pärast.

Ma soovin, et riigiisad ja rahvas hakkaks Eesti Vabariigist taas mõtlema nagu noorest startup-firmast - nii nagu me seda tegime üheksakümnendate aastate algul oma riiki nullist üles ehitades.

Tänaseks oleme pea kõik suured eesmärgid täitnud ja liitunud enam-vähem kõigega, millega liituda andis. Me oleme stabiilne ja kaitstud.

Mõelgem nüüd, kuidas leida oma unikaalne nägu nii majanduses kui inimlikus võtmes. Mina tahan, et see riik oleks rahvusvahelisem, avatum, mitmekesisem ja julgem.

Kas eestlus peab olema nii kitsalt defineeritud kui täna? Kas eestlaste reservaadiks olemine on meie ambitsiooni tipp või tahame olla enamat?

Selle üle, kas me õnnestusime või mitte, hääletab eesti rahvas järgmise 100 aasta jooksul oma sündivuse ja jalgadega,» märkis Martinson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles