Transiidikomisjon: kaubavood näitava stabiliseerumise märke

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu vahendas Tallinna Sadam pisut üle 183 000 konteineri, paari aasta pärast peaks see arv tõusma 500 000-ni..
Mullu vahendas Tallinna Sadam pisut üle 183 000 konteineri, paari aasta pärast peaks see arv tõusma 500 000-ni.. Foto: Toomas Huik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis koos olnud transiidikomisjon tõdes, et 2009 aasta oli kaubamahtude stabiliseerumise aasta ning logistikafirmade püsiv hinnapoliitika on taganud pikaajalised lepingud.



Sel aastal ilmselt stabiilne kaubavoog jätkub ning rahvusvahelise kaubanduse struktuur oluliselt ei muutu.

«On väga hea, et transiidiettevõtted on hakanud tegema turundusalast koostööd. See aga tähendab, et ettevõtted peavad veelgi tõstma oma toodete kvaliteeti ja pakkuma välja logistilisi täislahendusi,» sõnas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Ta lisas, et ettevõtted on jõudnud juba ka reaalsete algatusteni, milleks on transiidiklastrist lähtuv koostöö ning pikaajaline ühisturundus, mis väljendub osaluses EXPO 2010 maailmanäitusel Shanghais ja muudel messidel.

Teise olulise teemana arutas transiidi valitsuskomisjon kaupade piiriületuse lihtsustamist. Esimese pilootprojektina valmib Sillamäele veoautode parkla ning elektrooniline piiriületussüsteem, mis eeldatavasti käivitub sel aastal.

Lisaks kuulas komisjon Tallinna ja Sillamäe sadamate arenguplaane ning ülevaadet ühtekuuluvusfondide projektide rakendamisest.

Transiidikomisjoni kuuluvad ministeeriumide, maksu- ja tolliameti, piirivalveameti, transiidiassotsiatsiooni, sadamaoperaatorite Liidu, rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni, Tallinna Sadama, Eesti Raudtee, Tuleviku-uuringute Instituudi ja transiidifirmade esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles