SEB jäi Eestis 1,5 miljardiga miinusesse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB.
SEB. Foto: Toomas Huik

3,2 miljardi kroonini ulatuvad laenukahjumid ning erakorralised kulutused langetasid SEB panga tegevustulemi mullu -1,5 miljardi kroonini.

«Hoolimata paranenud väljavaadetest jätkas SEB konservatiivset provisjoneerimist ka aasta viimases kvartalis, mille tulemusena moodustas kogu laenukahjumite eraldis aasta lõpu seisuga 3,2 miljardit krooni. Lisaks provisjonidele mõjutasid SEB Eesti majandustulemusi 2009. aastal ka erakorralised kulud - kolmandas kvartalis kandis ettevõte maha 379 miljonit krooni bilansis olnud Tallinna Panga firmaväärtust ning neljandas kvartalis toimus TR Majade võlakirjaemissiooni kompenseerimine investoritele summas 177 miljonit krooni,» selgitas panga juhatuse esimehe kohusetäitja Riho Unt.

SEB teenis 2009. aasta neljandas kvartalis tegevustulu 553 miljonit Eesti krooni (449 mln), mis on 23 protsenti enam kui 2008. aasta neljandas kvartalis ning 5 protsenti kui 2009. aasta kolmandas kvartalis. SEB tegevuskulud olid neljandas kvartalis 436 miljonit Eesti krooni (291 mln).

SEB Grupi laenukahjumite eraldised ulatusid mullu 3,16 miljardi Rootsi kroonini, millest Baltimaade osa oli 2,6 miljardit ehk 82 protsenti.

SEB Grupi juhatus tegi ettepaneku maksta dividendideks 1 Rootsi kroon aktsia kohta (2008. aastal dividende ei makstud).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles