Toornafta hind vajus viimase kuu madalaimale tasemele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftapuurtorn.
Naftapuurtorn. Foto: SCANPIX.

Toornafta hind Aasias liikus viimase kuu madalaimate tasemete läheduses, kuna aktsiaturgude nõrkus ja Hiina keskpanga oodatav intresside tõstmine on vähendanud investorite usku majanduse kosumisse.


Barrel USA toornaftat maksis Aasia turgude kauplemissessioonil 74,51 dollarit, võrreldes 74,54 dollariga turgude sulgemisel reedel, vahendas Reuters.

Reedene sulgemistase oli madalaimaks hinnaks pärast 22. detsembrit.

Ameerika Ühendriikides oodatakse täna vanade majade müüginäitajate avaldamist. Bloombergi kogutud prognoosid näitavad langust ja seda esimest korda nelja kuu jooksul.

Sel nädalal on USAs oodata ka neljanda kvartali sisemajanduse kogutoodangu näitajaid ja keskpanga kommentaari intressimääradest.

«Me oleme näinud makrotasandil tähelepanuväärset pööret,» ütles CWA Global Marketsi analüütik Sydneys Toby Hassall Bloombergile ja lisas, et eelmisel aastal oli naftaturg tema sõnul ülespoole suunduv - loodeti kosumisele.

«Oleme näinud mõningaid julgustavaid märke, USA-l läheb ka paremini kui 12 kuud tagasi, kuid materiaalne toibumine on hoopis midagi muud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles