SEB küsis liisijalt 15-kordset viivist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X SEB Tallinna sügisjooks
X SEB Tallinna sügisjooks Foto: Jelena Rudi

Kui võlaõigusseaduse järgi tohib võlgnevuse eest küsida viivist 0,02 protsenti summast päevas, siis SEB nõudis eelmisel aastal ühelt kliendilt 0,3 protsenti.


Eelmisel aastal märkas üks SEB Liisingu klient, et pank küsib temalt liiga suurt viivist. Hakates arvutama ning võlaõigusseadusest näpuga järge ajama, avastas ta, et liising küsib  lubatud 0,02 protsendi asemel 0,3 protsenti ehk 15 korda rohkem.

«Muidugi minu viga, et üldse võlgu jäin,» tunnistab anonüümseks jääda soovinu. Ta lisas, et andis ka asja tarbijakaitsesse, kes tema kasuks ka otsustas, kuna ka liising oma viga tunnistas. Samas on ta pettunud, et sai liisingust vaid lakoonilise vastuse ilma mingi põhjenduse ja vabanduseta.

SEB Liisingu tegevdirektor Ainar Leppänen tunnistas E24-le, et üks selline kahetsusväärne inimlik eksitus eelmisel aastal tõesti ilmnes. «Tegemist oli inimliku veaga ning selle avastamisel hüvitati kliendile enamtasutud summa. Antud juhul oli viivisemääraks sisestatud ekslikult juriidilise isiku viivisemäär, ehk 0,3 protsenti.» Ta lisas, et vea tekkimine oli kahetsusväärne ning SEB Liising vabandab kliendi ees tekkinud segaduse pärast.

Samas ei öelnud Leppänen midagi selle kohta, kas taoline viga võib olla juhtunud ka teiste inimestega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles