Ligi: edasilükkamatutele kuludele tuleb leida kate

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Jürgen Ligi sõnul on riigil järgmisel aastal edasilükkamatuid kulutusi ning neile tuleb katteallikad leida.

«Eelarve veel koos ei ole, tulud on alles kokkulepitavad. Kust katteallikad peaksid tulema? Kust nad ikka tulevad, ühekordsete kulude korral saavad nad tulla ka dividendide tulu suurendamisest, mida ka tehakse,» rääkis Ligi E24-le.

Peale selle on rahandusministri sõnul laual ka maksuhaldusega seotud teemad. «Me ei paku välja sinna mingeid ulmesummasid nagu sinna tahetakse, aga eks me siis tule välja, kui need kokkulepitud on.»

Ligi sõnul on vaja seadusemuudatusi, mis puudutavad muuhulgas ka maksuhaldust ning rõhutas, et eelarve maht ei kasva mehhaaniliselt, vaid maksuprognoosi suurendatakse siis, kui midagi muutub maksukogumises.

Küsimusele, kui palju prognoos suureneb, Ligi vastata ei soovinud. «Eks me siis ütle, kui kokkulepe on olemas. Suurusjärk on mulle teada.  Me need meetmed teeme, eks me siis lisame arvud juurde.»

Hoolimata sellest, et maksupettuste tase on Eestis Euroopa keskmisest madalam, saab Ligi sõnul alati öelda, et maksukogumine on ebaefektiivne. «Küsimus on, et kui tugevaks me selle pitsituse teeme.»

Rahandusminister rõhutas, et selleks et oleks aus maksukeskkond ja riik toimiks, tuleb vaeva näha.

Valitsuskabinet jätkab järgmise aasta eelarve aruteludega täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles