Ministeerium: Eesti kaitsetööstusel on potentsiaali

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis valmistatud mehitamata luurelennuk UAV SWAN 557.
Eestis valmistatud mehitamata luurelennuk UAV SWAN 557. Foto: Toomas Huik

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti sõnul ei mõjuta kaitsekulutuste suurendamine Eestis oluliselt majanduskasvu, kuigi kaitsetööstusel on siin omajagu potentsiaali.

Peeter Kuimet ütles ERRi uudisteportaalile, et ministeerium teeb tihedat koostööd kevadel loodud Eesti Kaitsetööstuse Liiduga, et selle sektori potentsiaali tulevikus paremini ja rohkem ära kasutada.

Kuigi mitmetes välisriikides tehtud analüüside kohaselt aitaks kaitsekulutuste suurendamine soodustada majanduskasvu, ei arva Kuimet, et Eestis see kogu riigi majanduskasvu puhul väga olulist rolli mängiks.

«Valdav osa suurtest relvastuse- ja tehnikahangetest teostatakse välisriikidest, kus on juba väljakujunenud relvatööstus, mis suudab tänu suurtele mahtudele pakkuda läbiproovitud lahendusi mõistliku hinna eest,» rääkis ta.

Samas tehakse peaaegu kõik kaitseministeeriumi ehitushanked kodumaiste firmade poolt - näiteks Ämari lennubaasi rekonstrueerimine, mille kaudu jõuab Eesti ehitussektorisse aastatel 2008 kuni 2011 ligi miljard krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles