Sester: riigieelarve koostamisel on suund maksukoormuse alandamiseks

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester pidi saadikute küsimustele vastama kolm tundi.
Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester pidi saadikute küsimustele vastama kolm tundi. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu rahanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul tuleb riigieelarves järgida kulude-tulude tasakaalu

Riigikogu rahanduskomisjoni tänasel istungil kuulati ära rahandusministeeriumi ülevaade majanduse olukorrast ja käeoleva aasta suvisest majandusprognoosist, teatas riigikogu pressiteenistus.

Komisjoni esimees Sven Sesteri sõnul on riigi rahanduse peamised arengusuunad järgmiseks neljaks aastaks väike nominaalne eelarve puudujääk ja struktuurne valitsussektori eelarve ülejääk.

«Suund on maksukoormuse alandamiseks. Võlakoorem hoitakse samal tasemel,» ütles Sester.

Komisjoni istungil tõdeti, et tänavune majanduskasv on küll aeglustunud, ent näitab samas kiirenemise märke. Kasvu toetab nii sisenõudluse suurenemine kui ka tõusva suunaga välisnõudlus.

Kui tänavust majanduskasvu prognoosi alandati 1,5 protsendie, siis tuleval aastal nähakse kasvuna 3,6 protsenti. Trend on ka hinnatõusu aeglustumiseks tuleval aastal.

Rahandusministeeriumi esindajad andsid komisjonile ülevaate veel EL-i majanduse juhtimise pakettide ning fiskaallepingu rakendamisest ja uue riigieelarve baasseaduse eelnõu ettevalmistamisest, mille käigus viiakse seadusesse sisse Euroopa Liidu eelarve- ja majanduspoliitikate koordineerimise tugevdamise ettepanekutest tulenevad eelarvetasakaalu nõuded ja lahendatakse Eestis praktikas esile kerkinud probleemid.

Nimetatud eelnõu on valitsusel kavas esitada riigikogu menetlusse lähema kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles