Euroopa Komisjon kiitis heaks riigiabi Leedu lennujaamadele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Euroopa Komisjon langetas täna otsuse, et ei esita vastuväiteid kolme Leedu lennujaama infrastruktuuri arendamise riikliku finantseerimise vastu.


Riigiabi eesmärk on Vilniuse, Kaunase ja Palanga lennujaama infrastruktuuri täiustamine, mis tooks kaasa parema juurdepääsu ja ühendused teiste riikidega. Seeläbi aidatakse kaasa ka Leedu sotsiaalsele ja majanduslikule arengule.

Projekti esmane eesmärk on parandada kolme lennujaama rajatisi ja garanteerida kasvavale nõudlusele vastava infrastruktuuri olemasolu. Infrastruktuuriprojektide maksumus on 121 miljonit eurot. Lennujaamad tasuvad projekti koondmaksumusest 53 protsenti. Ülejäänud raha saadakse Euroopa regionaalarengu fondist, Euroopa ühtekuuluvusfondist ja riigi finantseeringuna.

Komisjon leidis, et Leedu riigi tegevus ei ole vastuolus Euroopa Liidu riigiabi reeglitega, kuna riigipoolne finantseering on seotud selge üldsuse huvi teeniva eesmärgi saavutamisega, ilma et see põhjustaks olulisi turumoonutusi. Kogu Leedu Vabariik on Euroopa regionaalarengu reeglite kohaselt abikõlbulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles