Telia Sonera tegi leedukatele heldema pakkumise

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp
Leedu lipp Foto: Reuters / Scanpix

Telia Sonera tegi leedukatele heldema pakkumise kui eestlastele, pakkudes ostuhinnaks enam 30 protsenti rohkem reedesest börsihinnast.


Telekommunikatsioonihiid avalikustas eile pakkumise ka Leedu firmale Teo LT. Telia Sonera pakub 1,83 litti (8,29 kr), seda on 30,7 protsenti rohkem reedesest sulgemishinnast Vilniuse börsil.

Eesti Telekomi eest pakub firma teatavasti 93 krooni, mis on 24,3 protsenti kõrgem reedesest sulgemishinnast Tallinna börsil.

Sarnaselt Eestiga omab Telia Sonera Leedus pisut rohkem kui 60 protsenti firma aktsiatest ja tahab nüüd vähemusomanikud välja osta. Teo LT ostupakkumise vastuvõtmise tähtaeg on samuti 9. oktoober.

Kokku kavatseb Telia Sonera kulutada Leedu firma väljaostuks 527 miljonit litti (2,4 miljardit krooni). Siia liites ka Eesti osa pakkumise suurus 5,1 miljardit krooni, siis kavatseb Telia Sonera kulutada kahes riigis 7,5 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles