Tallinna üürikorterite hinnad aastaga langenud 40 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäepealse tänava kortermajad.
Mäepealse tänava kortermajad. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas on üürikorterite hinnad eelmise aasta sama ajaga võrreldes langenud 30-40 protsenti, kirjutab kinnisvarafirma Ober Haus II kvartali turuülevaates.


Ülevaates märgitakse, et üldjuhul on isegi kesklinnas ilma sisustuseta korterite vastu väga piiratud üürihuvi. Lisaks on oluliselt pikenenud omanike jaoks sobiliku üürniku leidmise periood.

Potentsiaalsed üürilised on hakanud järjest enam  tähelepanu pöörama üüritava elamispinna kommunaalkuludele. Esialgsele näiliselt odavale üürihinnale lisanduvad tihti suhteliselt kõrged kommunaalkulud.Täna algavad kesklinnas rahuldavas korras olevate 1toaliste korterite pakkumishinnad juba ca 1500 kr kuus.

Enimnõutud on 1-2-toaline korter kesklinnas, hinnavahemikus 2500- 5000 kr kuus, soovitavalt koos köögitehnika ja auto parkimiskohaga, märgib kinnisvarafirma.  Üüritehingud hinnaga üle 8000 kr kuus on tänasel turul pigem erandid.

Äärelinnas algavad 1toaliste korterite üüripakkumised alates 1000 kr kuus, 2toalistel alates 2000 kr kuus, tubadel alates 700 kr kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles