Eesti panustab tööturgu Euroopa keskmisega võrreldes ülivähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötuse määr mais 2009
Töötuse määr mais 2009 Foto: Repro

Läinud nädalal avaldatud Eurostati ülevaatest selgub, et Eesti kulutab töötutoetusteks ja ka tööturu üldisemaks arenguks teiste Euroopa Liidu liikmesmaadega võrreldes kõige väiksema osa SKTst, kirjutab Argo Ideon ajalehes Postimees.


Eesti panus töötuks jäänute toetamisse ja nende sissetuleku säilitamisse, samuti varem pensionile lubamisse on vaid 0,1 protsenti meie sisemajanduse kogutoodangust - nii madalale ei ole seda lasknud ükski teine euroliidu vana ega uus liikmesriik.

Näiteks Hispaanias ja Soomes oli sama näitaja 1,4 protsenti ning Lätis 0,3 protsenti SKTst. Eestiga võrreldavas suurusjärgus panustasid töötute toetamisse Leedu ja Bulgaaria, n-ö vanadest euroliidu maadest aga Suurbritannia 0,16 protsendiga.

Eurostati tänavu juulis võrreldud riikide andmed pärinevad 2007. aastast, mil Eesti elas alles majandusbuumis ja tööhõive tase oli kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles