Teehoiufirmast MKV sai teine saneerimiskavaga ettevõte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehoiufirma MKV koduleht.
Teehoiufirma MKV koduleht. Foto: Postimees

Teehoiutööde firmast OÜ MKV sai teine ettevõte Eestis, kelle saneerimiskava kohus kinnitas.


Ettevõtet nõustanud advokaadibüroo Sorainen saneerimisüksuse juhi Karin Madissoni sõnul näevad enne aastavahetust jõustunud saneerimisseaduses lahendust paljud ettevõtjad - esitatud on üle 40 avalduse ning käimas on paarkümmend saneerimismenetlust - kuid saneerimiskava kinnitamiseni on jõudnud vaid üksikud.

Sama büroo saneerimisnõustaja Risto Aguri sõnul on MKV suutnud saneerimismenetluse toel oma majanduslikku olukorda ja maksevõimet juba märkimisväärselt parandada. «Saneerimiskava näeb ette konkreetseid lahendusi probleemidele, mis viisid ettevõtja makseraskustesse. Asjaolu, et võlausaldajad võtsid saneerimiskava vastu, näitab nende usku MKV jätkusuutlikkusse,» selgitas ta. «MKV saneerimine säilitab kümned töökohad ja riik saab firma jätkamisest maksutulu, võlausaldajate nõuded saavad aga rahuldatud tunduvalt suuremas ulatuses, kui see oleks võimalik ühingu tegevuse lõpetamisel.»

Madissoni kinnitusel on siiski mitmes saneerimisasjas tulnud ette ka kuritarvitusi seoses perspektiivitute ettevõtetega ning samuti võlausaldajate õiguste rikkumisi. «Võib loota, et kohtupraktika tekkimisel ning saneerimisseaduse muudatuste rakendamisel saavad need küsimused lahendatud,» sõnas ta. «Seaduses on veel mitmeti tõlgendamise võimalusi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles