Tööstustoodangu tootjahinnaindeks juulis langes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta juulis võrreldes juuniga -2,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga 3,5 protsenti, teatab Statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises, samuti hindade tõus mäetööstuses ning puittoodete tootmises.

2012. aasta juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises, puittoodete tootmises ja puidutöötlemises, samuti hinnalangus kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta juulls võrreldes juuniga -0,4 protsenti ja võrreldes 2012. aasta juuliga -0,6 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam elektrienergia, rõivaesemete, kummi- ja plasttoodete ning metallitoodete hinnad ning tõusid naftasaaduste ja metalltoodete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2013. aasta juulis võrreldes juuniga -0,6 protsenti ja võrreldes 2012. aasta juuliga -1,5 protsenti.
Eelmise kuuga võrreldes langesid juulis keskmisest enam elektrienergia, põllumajandussaaduste ning nahktoodete ja jalatsite hinnad, samas tõusid keskmisest enam mitmesuguste masinate ja seadmete ning puittoodete hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles