Poola «diislikütus» kärbib riigi maksutulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles.
Nädala lõpus on kütuse hinnad tavaliselt soodsamad. Nädala alguses kihutatakse need jälle üles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kütuseaktsiisi laekumise vähenemise taga on suuresti Poolast pärinev «diislisarnane toode,» kirjutab ERR uudisteportaal.

Kütuseaktsiisi on tänavu laekunud oodatust märgatavalt vähem, samas kui jaemüügi numbrid viitavad, et inimesed tarbivad kütust rohkem.

Perioodil jaanuarist kuni maini vähenes diislikütuse tarbimisse lubamine võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 4,3 protsenti.

«Maksu- ja tolliameti hinnangul on see suures osas tingitud Poolast pärineva diislisarnase toote turustamine diislikütusena,» ütles maksu- ja tolliameti teabetalituse juhataja Piia Viks.

Aktsiisipettuste süsteem töötab üldiselt nii, et kütuse pähe müüakse vedelikku, mis on toodud riiki «kütusesarnase tootena», ning millele on hiljem lisatud päriskütust või teisi aineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles