Amazoni Saksamaa üksuse töötajad hakkavad jälle streikima

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.comi postisaadetised.
Amazon.comi postisaadetised. Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS

Internetikaubamaja Amazoni Saksamaal Leipzigis asuva logistikaüksuse töötajad viivad täna läbi päevapikkuse streigi, mille abil üritatakse saavutada kollektiivlepingu sõlmimist ning kõrgemaid töötasusid, kirjutab Reuters.

Ametiühingu Verdi poolt esindatavad töötajad soovivad teiste konkureerivate veebimüügi- ja jaekettidega sarnast kollektiivlepingut, kõrgemat põhitasu ja suuremat lisatasu öiste vahetuste eest.

Tänane streik hõlmab Reutersi andmetel esialgselt vaid Leipzigi logistikaüksuse töötajaid.

Eelmine streik toimus Amazoni Saksamaa üksuses 14. mail, siis katkestasid töö 600 inimest Bad Hersfeldis ja 300 töötajat Leipzigis.

Leipzigis nõuavad töötajad töötunni miinimumtasuks 10,66 eurot praeguse 9,3 euro asemel, Bad Hersfeldis soovitakse 9,83 euro suuruse tunnitasu tõstmist 12,18 euroni.

Amazoni sõnul on ettevõtte töötajate tasud niigi Saksamaa logistikafirmade seas ühed suuremad ning kuigi läbirääkimisi Verdiga jätkatakse, ei ole hetkel mingite kompromissideni jõutud.

Kokku annab Amazon Saksamaal tööd 9000 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles