Kriis: ühiskond ei väärtusta ettevõtjaks olemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis..
Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis.. Foto: Toomas Huik.

Ettevõtjad on tänini tulutult oodanud riigilt signaali, et ettevõtjaks olemist väärtustatakse, väitis tööandjate keskliidu tegevjuht Tarmo Kriis täna aasta ettevõtlusauhindade konkursi väljakuulutamisel.

«Täna ainult räägitakse edendamisest ja arendamisest, aga midagi reaalset ettevõtluse muredega tegelemiseks pole tehtud,» sõnas Kriis. «Täna vaieldakse ikka veel selle üle, kas ettevõtja, kes on kaheksa aastat maksnud töötuskindlustust, saab koondamistoetust või mitte.»

Kriisi kinnitusel on riik avaliku sektori koomaletõmbamisel end laisalt liigutanud. «Ettevõtted on muutunud oludele üsna kiirelt reageerinud ja sama ootaks ka riigilt, aga pilt on pigem vastupidine, kui valitsussektori kulud on 40 protsenti SKTst ja valitsus eelarvedefitsiidiga võidelda ei suuda,» sõnas Kriis. «Mingi hetk peab riik võetud kulutusi tunnistama ja aru saama, et jooksvaid kulutusi ei saa katta laenu või Eesti Energia dividendidega. See viib paratamatult maksutõusuni.»

Kriisi sõnul eelistavad ettevõtjad praegu maksutõusu kartuses ja lubaduste edasilükkamise valguses mitte suuri muutusi teha, vaid säilitada status quo'd. «Ma väidan, et täna pole ettevõtja jaoks ühiskonnast tulev sõnum veenev,» rõhutas Kriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles