Ekspress on koondanud 118, lisanud 63

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Eesti Ekspress.
Ajaleht Eesti Ekspress. Foto: Marina Puškar

Ekspress Grupp on aasta jooksul peamiselt koondamiste teel vähendanud 118 töökohta ning uutesse projektidesse (peamiselt uued raamatupoed) juurde loonud 63 töökohta.


Järjest süveneva majanduslanguse tingimustes on Grupi juhtkond alates möödunud aasta algusest viinud läbi kulude kokkuhoiu programmi. Programmi põhiosad on paberi- ja printimiskulude kokkuhoid, IT arenduskulude ja tööjõukulude kokkuhoid.

Kontsernis on aasta jooksul peamiselt koondamiste teel vähendatud 118 töökohta ning uutesse projektidesse (peamiselt uued raamatupoed) juurde loodud 63 töökohta. 2009 aasta esimeses kvartalis maksti koondamistasusid 1,5 miljonit krooni.

2009 aasta jaanuaris alanud reklaamituru järsu languse ja sellest tingitud EBITDA olulise vähenemise tingimustes on Grupi juhtkond alates 1. märtsist 2009 (osades firmades alates 1. aprillist) alandanud Grupile kuuluvates
tütarettevõtjates, samuti emaettevõtjas töötajate palku keskmiselt 10 protsenti üheks aastaks kuni 1. märtsini 2010 (osades firmades 1. aprillini 2010).

Töötajate arvu ning palkade vähendamine jätkub 2009. aasta järgmistes kvartalites, põhjuseks nii reklaamimahu oluline vähenemine kui äriefektiivsuse tõstmiseks vajalik tugifunktsioonide ja juhtimisstruktuuride liitmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles