Aasta algus ei kahandanud eestlaste kindlustunnet

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta esimesed kuud ei kõigutanud eestimaalaste kindlustunnet. Pildil kaupluse külastajad Viljandis.
Aasta esimesed kuud ei kõigutanud eestimaalaste kindlustunnet. Pildil kaupluse külastajad Viljandis. Foto: Elmo Riig / Sakala
Kuigi võrreldes mullusega langes Eesti tarbijate kindlustunde indeks üheksa punkti võrra, pole käesoleva aasta esimesed kuud eestimaalasi rohkem muretsema pannud.

Nielseni tehtud uuringu järgi kahanes tarbijate kindlustunde indeks Eestis eelmise aasta lõpu seisuga võrreldes 73-lt 64-le. Selle aasta algusega võrreldes pole indeks aga langenud - siis oli indeks 62, nüüd kahe punkti võrra kõrgem.

Samas ei saa neid tulemusi pidada viiteks positiivsele meeleolule: endiselt uskus ligi 80 protsenti vastajatest, et väljavaated tööturul ei ole head; 64 protsenti leidis, et nende finantsseis järgmise 12 kuu jooksul ei ole hea ning vaid neljandik arvas, et hetkel on paras aeg teha väljaminekuid.

Eestimaalaste suurimaks mureallikaks on ebakindlus töökoha pärast, sellele järgnevad laenud ja üldine majandusseis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles