Merkeli kabineti minister kutsub üles kõrgepingeliine natsionaliseerima

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad värvivad elektriliini posti Lõuna-Saksamaal Weilheimi lähedal.
Töötajad värvivad elektriliini posti Lõuna-Saksamaal Weilheimi lähedal. Foto: SCANPIX

Selleks et kiirendada kõrgepingeliinide moderniseerimist, kutsub Saksamaa valitsuse liige radikaalse sammuna neid natsionaliseerima, kirjutab ajakiri Der Spiegel.

Saksamaa elektripoliitika on läbi tegemas suuri muutusi. Suund on tuumaenergia tootmise lõpetamisele aastaks 2022 ning 2050. aastal peab 80 protsenti riigi elektrist olema nn puhas energia.

Tuuleenergia tootmise ja muu nn rohelise energia tootmise laiendamiseks tuleks kõrgepingeliine moderniseerida. Peamised liinid peaksid lähtuma pigem mereäärsetest piirkondadest, kus toodetakse tuuleenergia, mitte aga tööstuspiirkondadest, nagu praegu. See protsess aga ei edene mitte kuidagi.

Kantsler Angela Merkeli sõsarpartei liige tarbijakaitseminister Ilse Aigneri arvates peaks eesmärkide saavutamiseks kõrgepingeliinid kas osaliselt või isegi täielikult natsionaliseerima. Seda arvamust jagavad ka mitmed spetsialistid.

Paljude arvates oli suur nende liinide müük suurtele energeetikakompaniidele nagu RWE, Vatenfall ja E.On, suur viga, kirjutab ajakiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles