East Capital väljus Lätis edukalt Elko Grupa ASist

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elko Grupi peakontor
Elko Grupi peakontor Foto: Erakogu

 East Capital müüs oma osaluse Läti suurima käibega ettevõtete hulka kuuluvas Elko Grupa ASis senistele kaasaktsionäridele.

«Oleme tänulikud East Capitalile koostöö eest, mille käigus nad on panustanud mitme ELKO poolt saavutatud eesmärgi täitmisse,» ütles Elko Grupa presidentEgons Mednis. «Hoolimata ebakindlast majandusseisust üle maailma, kasvas koostöö vältel Elko käive rohkem kui 1,5 korda. Tehing Elko ja East Capitali vahel näitab, et Baltikumi ettevõtted pakuvad investoritele väga head tootlust.»

Elko on juhtiv infotehnoloogia lahenduste ja komponentide vahendaja Ida-Euroopas, mille müügist enam kui 90 protsenti annavad Baltikumi-välised turud, peamiselt Venemaa ja Ukraina. East Capitali fondidele East Capital Bering New Europe Fund, East Capital Bering Russia Fund ja East Capital Bering Ukraine Fund kuulus kokku 8,8 protsenti Elkost.

East Capital tegi investeeringu Elkosse 2005. aastal, millega finantseeriti ettevõtte edukat kasvu. Lisaks andis East Capital ettevõttele laenu 2008. ja 2009. aasta finantskriisi ajal, mil võimalused pankadest laenu saada olid piiratud, teatas ettevõte.

 East Capitali investeeringu kogutootluseks kujunes tehingu tulemusena 107 protsenti ja sisemiseks tasuvusläveks (IRR) 11 protsenti, samal perioodil püsis Baltikumi võrdlusindeks muutumatuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles