Maanteeameti juht: eduta neid, kes suudavad oma koha ära koondada

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Adamson
Aivo Adamson Foto: Liis Treimann

«Kui hakkab tekkima tunne, et meeskond ei toimi ja keegi meeskonnaliikmetest tuleks välja vahetada, siis oled juhina juba lootusetult hiljaks jäänud,» rääkis maanteeameti juht Aivo Adamson Pärnu Konverentside sarjas Juhi Jutud.

Adamsoni sõnul ei tasu ignoreerida organisatsioonist tulevaid negatiivseid signaale mõne meeskonnaliikme kohta. «Tuleb tegutseda,» ütles ta. «Korvpallitreener saadab ka palliplatsil isetseja pingile. Kindlasti on inimlik uue võimaluse andmine, aga kogemus näitab, et see ei tööta. Pigem olla kohe aus ja otsekohene ning inimesele põhjendada, miks ta meeskonda ei sobi. Küsimus pole ju selles, et inimene oleks halb. Lihtsalt see inimene, see töö ja see meeskond ei sobi kokku.»

Keskastmejuhtide vahetamist ei pea Adamson suureks kaotuseks, sest hoida tuleb pigem spetsialiste. «Seetõttu oluline, et juhi negatiivsus ei jõuaks spetsialistini,» rääkis ta..

Meeskonnaliikmed peavad olema juhiga «ühes paadis». Vastumeelsuse korral meeskonnaliikme «äraostmine» maksab kurjalt kätte nii spetsialistile endale kui ka kogu meeskonnale. Ole avatud ja jää juhina iseendaks ning küll meeskond sind sellisena hindab. Ei ole mõtet püüda meeskonnale meeldida.

Inimene on oma loomult mugav – ta mõtleb välja, kuidas oma tööd paremini korraldada. Anna talle selleks ainult võimalus. «Eduta neid meeskonnaliikmeid, kes suudavad oma koha ära koondada,» ütles Adamson.

Tagasiside kohta ütles Adamson, et on hea, kui meeskonnas on keegi, kes julgeb juhti avalikult kritiseerida. «Analüütiline tagasipeegeldamine aitab juhil täpsemaid otsuseid teha,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles