Ministeerium PwC uuringust: see ei anna pilti Eesti maksukoormusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«See analüüs ei anna kogu pilti Eesti maksukoormusest,» teatas rahandusministeerium kommentaariks PwC värskele maksu-uuringule Paying Taxes 2013.

Selles analüüsis ei saa toodud tulemusi nimetada maksukoormuse mõistega, teatas rahandusministeerium. «Maksukoormus on nimelt maksutulud suhtena SKPst. Siin on arvutatud kokku ainult tööandja makstavad maksud suhtena kasumisse,» seisab ministeeriumi teates. «Sõltuvalt maksude jagunemisest töötaja ja tööandja vahel annab see võrreldes maksutulude suhtega SKPsse moonutatud tulemuse. Näiteks maksab Eestis sotsiaalmaksu täielikult tööandja ja see tõstab meie protsendi kõrgeks.»

2010ndal aastal oli Eesti üldine maksukoormus rahandusministeeriumi teatel EL27s 15. kohal (Eesti 34,2 protsenti, EL keskmine 38,4 protsenti). Tööjõumaksudest oli Eesti 11. kohal (18,4 protsenti, keskmine 19,6 protsenti). 

Eesti kohta tabelis muutis oluliselt Tallinna müügimaks, mis on arvestatud nn muude maksude hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles