Laar: me ei suuda täita headel aegadel võetud kohustusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liidu liidri Mart Laari sõnul ei suuda riik enam täita kohustusi, mille endale headel aegadel täita võttis.


«Eelistasime majanduskasvu eurole üleminekule. Otsustasime võtta tohutul määral kohustusi, mida enam kanda ei suuda. Otsustasime, et reforme, mida tuleks Eesti üldiseks moderniseerimiseks teha, pole mõtet, kuna need mõjuvad ebapopulaarselt,» rääkis Laar.

Ta lisas, et praegusest olukorras väljatulekuks, peame ikkagi euro kasutusele võtma. «See ei päästa midagi, kuid on üsna tähtis eeldus, et suudaksime usaldust enda vastu jälle üles ehitada,» sõnas ta. Euroopa ühisraha kasutuselevõtmiseks peame aga maha võtma kohustused, mille riik on endale võtnud, märkis poliitik.

Laar jätkas, et ülimalt oluline on eelarve 3-protsendilise defitsiidi juurde jäämine. «Piisab ühest hetkest, kui see üle kolme protsendi läheb,» märkis ta ning lisas, et siis võime eurole nägemist öelda.

Kunagine valitsusjuht kritiseeris, et praegu on vajalikud otsused langetanud liiga hilja. Kuid kriisis ongi just kiire tegutsemine eelduseks sellest välja tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles