IMF kiitis heaks Portugalile laenumakse eraldamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMF.
IMF. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) teatas kolmapäeval, et eraldas Portugalile 1,5 miljardit eurot lubatud laenuraha.

IMF kiitis Portugalis läbiviidud reforme ja säästumeetmeid, mis on kooskõlas laenupaketi tingimustega.

IMF hoiatas aga veel alles eelmisel nädalal Portugali, et eelarvekärbetega tuleb jätkata, kui riik tahab naasta rahvusvahelisele kapitaliturule.

IMF-i delegatsiooni juht Abebe Aemro Selassie ütles, et Portugali võlakoorem ja eelarvepuudujääk on veel liiga suured ning vajavad vähendamist, kui riik tahab kriisist täielikult toibuda. Esimese kvartali lõpus oli Portugali riigivõlg 190 miljardit eurot, mis moodustas 112 protsenti riigi sisemajanduse koguproduktist.

2011. aasta mais sai Portugal toimetulekuks 78 miljardi euro suuruse abipaketi, mille eest nõuti riigilt kulude vähendamist, maksude tõstmist, majandusreforme, et riik saaks taastada oma usaldusväärsuse ja naasta järgmisel aastal erakapitaliturule.

Hiljutine rahvaküsitlus näitas, et 70 protsenti Portugali elanikest on uute rangete säästumeetmete vastu. Nende vastu on toimunud ka suured meeleavaldused.

Valitsuse prognoosi kohaselt peaks sisemajanduse koguprodukt vähenema sel aastal üle kolme protsendi ja järgmisel aastal veel ühe protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles