RIA: olukord Eesti küberruumis on rahulik

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) kinnitusel on tänane päev olnud Eesti küberruumis suhteliselt rahulik. Kella 14 paiku tekkis lühiajaline tõrge Politsei- ja Piirivalveameti veebilehe politsei.ee kättesaadavusega.

Keskpäeval esines poole tunni vältel Ekspress Grupi väljaannetega tehnilisi probleeme, mis ei olnud teadaolevalt seotud pahatahtliku tegevusega internetis.

Pärastlõunal laekus RIA-le info, et Maanteeameti alamlehelt www.mnt.ee/bra on lekkinud veebilehe kasutajate ja toimetajate kasutajanimed ja parooliräsid.

Maanteeameti andmetel sisaldas veebileht avalikku teavet 2006. aastal toimunud Balti Maanteeliidu 26. konverentsi kohta. Internetis avaldatud mnt.ee/bra veebilehe toimetajate ja kasutajate tabel on pärit aastatest 2003 ­ 2010.

Hetkel on liikluskoormus riigivõrkudes tavapärane. RIA spetsialistid jälgivad endiselt olukorda ja kutsuvad inimesi üles internetis targalt käituma ning lapsevanematel oma laste internetitegevusel silma peal hoidma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles