BLRT väikeaktsionär nõuab kohtus dividendide maksmist

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT Grupp AS
BLRT Grupp AS Foto: Laura Oks

Harju maakohus võttis menetlusse ASi BLRT Grupp väikeaktsionäri Mihhail Gnidini hagi, milles ta palub tühistada BLRT üldkoosolekul enamusaktsionäride häälte toel vastu võetud otsuse dividende mitte maksta.

Vaidlus dividendide maksmise üle on ettevõtte aktsionäride vahel kestnud juba paar aastat.  Gnidin heidab AS BLRT Grupp enamusaktsionäridele ette, et samal ajal kui ettevõtte üldkoosolek otsustas juhtkonnaga seotud enamusaktsionäride häälte abil dividende mitte maksta, on ettevõte ülekapitaliseeritud ja kasumi välja võtmine toimub varjatult läbi juhtkonnale makstavate tasude, hüvitiste ja soodustuste.  

Gnidini hinnangul pole enamusaktsionäride tegevus majanduslikult põhjendatud ja on vastuolus seadustega. Mihhail Gnidinile kuulub ligi 12 protsenti ASi BLRT Grupp A-aktsiatest ja 17 protsenti B-aktsiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles