Luhtunud IPOga Pro Kapital taotleb Swedbankist laenu

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapital.
Pro Kapital. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

IPOst loobunud Pro Kapital on pidamas laenuläbirääkimisi Swedbankiga saamaks plaanitavate projektide tarbeks rahastust.

«Läbirääkimised Swedbankiga on käinud juba mõnda aega. Meil on pangaga pikaajaline ja ma julgen väita positiivne koostöökogemus,» ütles Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor.

Firmajuhi sõnul pole veel laenulepingut alla kirjutatud, samuti ei osanud ta öelda, millal see toimuda võiks.

Pro Kapitalil on plaanis kolm projekti, millest suurim on Peterburi tee 2 planeeritav veel nimetu kaubanduskeskus. Remmelkoore sõnul ei ole selle ehitust veel alustatud, kuigi ehitusluba on olemas.

«Täna kahjuks midagi seal ei tee. Me ei saa mingisugust laadi ehitustegevust enne alustada, kui meie tehniline projekt pole valmis. Meil läheb kindlasti paar kuud veel,» ütles ta.

Küsimusele, kas projektiga minnakse edasi omavahenditega, kui Swedbankist laenu saada ei õnnestu, märkis Remmelkoor, et kui üks pank laenu ei anna, saab seda teisest küsida.

«See on nii suur projekt, et ei saa päris enne, kui meil pole kõik asjad paigas, hakata aktiivselt tegema. Me ei taha kaevata suurt auku, kus pärast hundinuiad tuules kõiguvad,» märkis ta.

Remmelkoore sõnul on praegu keskuse valmimistähtaeg endiselt 2015. aasta kevad.

Pro Kapital teatas esmaspäeval, et tühistab aktsiate avaliku enampakkumise, kuna ei saa aktsiate eest sobivat hinda ega piisavalt ostjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles