Pro Kapital tühistab IPO

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali juhatuse esimees Paolo Michelozzi.
Pro Kapitali juhatuse esimees Paolo Michelozzi. Foto: Toomas Huik

Pro Kapital otsustas tühistada aktsiate avaliku pakkumise nõudluse puuduse tõttu ettevõtte aktsionäride jaoks vastuvõetaval hinnatasemel.

Märkimistaotluste kogumine lõppes nädalavahetusel pärast intensiivseid kohtumisi kutseliste investoritega Euroopas ja USA-s. Pakkumise prospekti kohaselt on ettevõttel õigus muuta pakkumise hinnavahemikku (algselt määratud EUR 1,90 ja EUR 2,05 vahel aktsia kohta), kuid ettevõte otsustas mitte aktsepteerida järsku hinnaalandust, mida kapitaliturud ootasid, selgitati pressiteates.

Pro Kapital uurib edasisi kapitali kaasamise võimalusi ja kaalub taotluse esitamist oma aktsiate Nasdaq OMX Balti börsil kauplemisele võtmiseks, et olla valmis kapitali kaasamiseks siis, kui globaalne turusentiment on paranenud, ütles Pro Kapitali juhatuse esimees Paolo Michelozzi.

«Loomulikult ei ole me tulemusega rahul ja uurime nüüd alternatiivseid rahastamisvõimalusi, et oma plaanidega edasi minna.»

Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoori sõnul jätkatakse oma arendusprojektidega. «Me keskendume pikaajalistele majanduslikele trendidele siin regioonis ja oleme jätkuvalt veendunud nende perspektiivikuses. Kahetsusväärsel kombel ootavad investorid praegu suuremat tootlust, et võtta riske lühiajalises perspektiivis,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles