Pindi: üürituru aeg hakkab läbi saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Mihkel Maripuu

Pindi Kinnisvara prognoosi kohaselt hakkavad üürihinnad järgnevate kuude jooksul langema, kuna inimesed julgevad taas laenu toel eluaset osta.

Kinnisvaravahendaja juhatuse liikme Peep Soomani sõnul võib järgneva poole aasta kuni aasta jooksul näha üürihindade 10-20-protsendilist langust. «Pöördvõrdeliselt ostuturu kasvuga,» märkis ta.

City24 statistikasüsteemi Spot andmeil küsiti Tallinnas juuli alguses rendikorteri ruutmeetri eest 7,28 eurot. Üürihind on siiani olnud pidevas tõusus, olles juunis 7,14, mais 7,07 ja aprillis 6,88 eurot. Üüri hind on tõusnud 2010. aasta märtsist saati, mil ruutmeetri eest küsiti 4,71 eurot.

Üürikorteri pakkumised on samal ajal kasvanud möödunud aasta septembri keskpaigast, mil neid oli 842. Tänavuseks 6. juuliks oli pakkumisi 1192.

Soomani sõnul räägib ostmise kasuks ka see, et üürimakse on juba pikka aega suurem kui laenumakse. Samas jällegi pole üürides inimene pangaga aastateks seotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles