Swedbanki pensionifondid Pro Kapitali aktsiaid ei märgi

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapital.
Pro Kapital. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Swedbank Investeerimisfondides läbi viidud analüüsi põhjal otsustati Pro Kapitali aktsiat esmaemissioonist Swedbanki pensionifondide portfellidesse mitte osta.

«Meie hinnangul liigitub ettevõte Ida-Euroopa, mitte Skandinaavia kinnisvaraarendajaks ning antud piirkonna arendajad kauplevad oluliselt madalamal tasemel võrreldes bilansilise väärtuse ning oodatava kasumiga. Meie fondidel võiks tekkida aktsia vastu huvi, kui oodatav riski-tulu suhe liiguks sarnasele tasemele teiste kinnisvarasektori ettevõtetega. Positiivne oleks ka see, kui ettevõte kujundaks selge dividendipoliitika,» põhjendas Swedbank Investeerimisfondid ASi juhatuse esimees Loit Linnupõld.

Ta lisas, et uue börsiliikme lisandumine on kapitaliturgude arengu seisukohast igati tervitatav ning Pro Kapital on huvitav ettevõte, mis võimaldaks osa saada kinnisvaraturul toimuvatest arengutest ja seetõttu jääb ettevõte panga huviorbiidile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles