Pro Kapital rahastab IPOga kolme projekti

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali pressibriifing.
Pro Kapitali pressibriifing. Foto: Toomas Huik

Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoori sõnul suunatakse IPOst saadav raha kolme projekti rahastamisse.

Kaks projekti asuvad Tallinnas ning üks Lätis.

Siinsete projektide näol on tegemist Peterburi teele ehitatava uue kaubanduskeskusega, mis läheb maksma umbes 89 miljonit eurot. Teine projekt on Tondi kvartal, kus hakatakse restaureerima kolme maja. Projekti maht on 11 miljonit eurot.

Riias kavatsetakse ehitama hakata samuti elurajooni, mis läheb maksma 29 miljonit eurot.

Pro Kapitali juhi Paolo Michelozzi sõnul eristabki ettevõtet teistest see, et raha ei lähe näiteks olemasolevate laenude või võlgade katteks vaid konkreetsete kinnisvaraarenduste ehituseks.

Veel ühe suure kaubanduskeskuse ehitamist Tallinnasse kaitses Michelozzi sellega, et turunõudlus on siin väga tugev. «Üheski kaubanduskeskuses pole vaba ruumi poodide jaoks. See näitab, et nõudlust kaubanduspindade järele on,» sõnas ta.

Michelozzi lisas, et ka elukondliku kinnisvara hind on Eestis teiste Euroopa pealinnadega võrreldes kordades väiksem, mis annab alust arvata, et neid ootab ees hinnatõus.

Pro Kapitali akkumine hõlmab kuni 37 miljonit uut aktsiat. Aktsia prognoositav hinnavahemik on 1,90-2,05 eurot, lõplik hind määratakse 10. septembri paiku institutsionaalsete investorite nõudluse põhjal.

Lisaks võib Pro Kapital täiendavalt lasta välja miljon uut aktsia, et katta võimalikust ülemärkimisest tulenevat vajadust.

Eeldusel, et märgitakse kõik aktsiad, moodustavad emiteeritavad aktsiad 41,03 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist ja ettevõttel on Tallink Grupi järel suuruselt teine vabalt kaubeldatavate aktsiate maht Balti regioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles