Swedbank: Pro Kapitalil saab raha kogumine väga raske olema

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Börs.
Börs. Foto: SCANPIX

Swedbanki Baltikumi aktsiate vahenduse üksuse juht Andres Suimets sõnas Pro Kapitali börsiplaanide kohta, et üle 70 miljoni euro kaasamine praeguses keskkonnas ning sellise profiiliga ettevõttel saab olema raske.

«Peame tutvuma prospektiga, et täpselt kommenteerida aga esialgse info põhjal võib öelda, et tegemist on väga ambitsioonika ettevõtmisega ning üle 70m € kaasamine praeguses keskkonnas ning sellise profiiliga ettevõttel saab olema raske,» ütles Suitmes E24-le.

Tema sõnul on Eesti ja Balti investoritel kindlasti vahendeid esmases avalikus pakkumises osalemiseks ent tegemist ei ole potentsiaalse rahvaaktsiaga, seega määrav peaks olema välismaine institutsionaalne huvi.

«Kui IPO õnnestub ja uus emitent lisandub, on tegemist kahtlemata hea arenguga Tallinna börsil ent Pro Kapital üksinda ei ole kindlasti ettevõte, mis meie kodubörsi kauplemisdünaamikat sh mahtusid oluliselt elavdaks,» lisas Suimets.

Pro Kapitali akkumine hõlmab kuni 37 miljonit uut aktsiat. Aktsia prognoositav hinnavahemik on 1,90-2,05 eurot, lõplik hind määratakse 10. septembri paiku institutsionaalsete investorite nõudluse põhjal.

Lisaks võib Pro Kapital täiendavalt lasta välja miljon uut aktsia, et katta võimalikust ülemärkimisest tulenevat vajadust.

Eeldusel, et märgitakse kõik aktsiad, moodustavad emiteeritavad aktsiad 41,03 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist ja ettevõttel on Tallink Grupi järel suuruselt teine vabalt kaubeldatavate aktsiate maht Balti regioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles