Pro Kapital tuleb taas börsile

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pro Kapitali pressibriifing.
Pro Kapitali pressibriifing. Foto: Toomas Huik

Pro Kapital Grupp (Pro Kapital) avalikustas täna nii rahvusvahelistele institutsionaalsetele investoritele kui ka Eesti, Läti ja Leedu jaeinvestoritele suunatud aktsiate avaliku pakkumise prospekti. Ettevõte on esitanud taotluse aktsiate noteerimiseks NASDAQ OMX Balti börsidel.

Pakkumine hõlmab kuni 37 miljonit uut aktsiat. Aktsia prognoositav hinnavahemik on 1,90-2,05 eurot, lõplik hind määratakse 10. septembri paiku institutsionaalsete investorite nõudluse põhjal.

Lisaks võib  Pro Kapital täiendavalt lasta välja miljon uut aktsia, et katta võimalikust ülemärkimisest tulenevat vajadust.

Eeldusel, et märgitakse kõik aktsiad, moodustavad emiteeritavad aktsiad 41,03 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist ja ettevõttel on Tallink Grupi järel suuruselt teine vabalt kaubeldatavate aktsiate maht Balti regioonis.

Pro Kapital oli noteeritud Tallinna Börsil 1998 - 2001. Ettevõte eemaldati börsi nimekirjast, kui selgus, et börsi infojagamisreegleid ei ole täielikult järgitud. Pro Kapital vaidlustas otsuse, kuid lõpetas kohtuvaidlused pärast börsipoolset kinnitust, et ettevõte võib tulevikus börsile naasta, kui saab kõiki reegleid järgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles